Tentang Saya

human hair wigs   ,
human hair extensions   ,
Lace Front Wigs   ,
human hair wigs   ,
human hair extensions   ,
full lace wigs   ,
Lace Front Wigs   ,
Lace Front Wigs   ,
full lace wigs   ,
human hair wigs   ,
Lace Front Wigs   ,
human hair wigs   ,
extensions hair   ,
human hair wigs   ,
remy hair extensions    |
full lace wigs   ,
hair extensions   ,
clip in hair extensions   ,
human hair extensions   ,
human hair wigs   ,
lace front wigs   ,
full lace wigs   ,
human hair wigs   ,
human hair wigs   ,
clip in extensions   ,
extensions hair   ,
african american wigs   ,
clip in hair extensions   ,
human hair extensions   ,
full lace wigs   ,
best hair extensions   ,
extensions hair   ,
remy hair extensions   ,
human hair wigs for black women   ,
hair extensions   ,
human hair wigs   ,
remy hair extensions   ,
human hair wigs   ,
full lace wigs   ,
lace front wigs   ,
clip in extensions   ,
african american wigs   ,
best hair extensions   ,
extensions hair   ,
human hair wigs   ,
clip in hair extensions   ,
clip in hair extensions   ,
lace front wigs   ,
human hair wigs   ,
best hair extensions   ,
human hair wigs   ,
clip in hair extensions   ,
full lace wigs   ,
clip in extensions   ,
human hair wigs for black women   ,
human hair wigs   ,
human hair wigs   ,
human hair extensions   ,
clip in hair extensions   ,
lace front wigs   ,
human hair wigs   ,
human hair extensions   ,
full lace wigs   ,
clip in hair extensions   ,
lace front wigs   ,
human hair wigs   ,
human hair extensions   ,
full lace wigs   ,
clip in hair extensions   ,
lace front wigs   ,
human hair wigs   ,
human hair extensions   ,
full lace wigs   ,
clip in hair extensions   ,
lace front wigs   ,
human hair wigs   ,
human hair extensions   ,
full lace wigs   ,

Gambar pada tahun 2008

Gambar pada tahun 2016

Hai, terima kasih kerana melawat blog ini dan berminat untuk mengenali pemiliknya. Nama saya Shahrul Nizam B. Mat Rejab. Dilahirkan di Jengka, Pahang pada tahun 1984. Sekarang menetap di Selayang, Selangor. Saya sangat meminati bidang teknologi. Apa-apa saja teknologi tetapi lebih cenderung kepada bidang elektrik kerana seorang manusia tidak mampu menguasai semua bidang. Sejak kecil meminati subjek matematik, sehingga di universiti subjek pengiraanlah yang membantu saya menguasai ilmu elektrik.

Saya seorang yang agak pendiam tetapi gemar berkongsi ilmu. Saya menjadi pendiam jika membincangkan topik yang tidak diminati seperti sukan dan artis tetapi seorang yang aktif jika membincangkan topik teknologi berlandaskan pengetahuan-pengetahuan saya. Blog ini juga adalah untuk berkongsi ilmu dan pengetahuan saya serta idea-idea saya, mungkin. Saya akan menulis dalam dwibahasa kerana dalam menerangkan tentang teknologi, sesetengah perkara atau term tidak sesuai diterjemahkan dalam Bahasa Malaysia.

Saya ringkaskan biodata saya dibawah.

Pendidikan:
1990-1996: Sekolah Kebangsaan Jengka 5, Maran, Pahang. – UPSR
1997-1999: Sekolah Menengah Kebangsaan Jengka 6, Bandar Jengka, Pahang. – PMR
2000-2001: Sekolah Menengah Teknik Kuantan 1, Kuantan, Pahang. – SPM
2002-2005: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam, Selangor. – Diploma in Electrical Engineering (Power)
2005-2008: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam, Selangor. – Bachelor in Electrical Engineering (Instruments)

Skill:
Hardware: Circuit Design dan PCB Design.
Controller: PIC, Arduino, PLC, FPGA dan Raspberry Pi.
Desktop App: Visual Studio.
Mobile App: App Inventor dan Intel XDK.
Web App: HTML, PHP, CSS, JavaScript, jQuery dan Bootstrap.

Perkhidmatan:
Merealisasikan idea teknologi anda, tetapi tiada jaminan kerana pekerjaan ini bukan mudah. Adakalanya memerlukan research yang mendalam dan budget yang besar.

Impian:
Menjalankan pekerjaan yang diminati, menjalani kebebasan hidup dan memiliki kewangan yang stabil.

Blog lain: shahrulnizam.biz, shahrulnizam.net

Play Store: shahrulnizam.com

Social networking: facebook.comyoutube.com

Charge projek bagi tahun 2017

  • Design projek: RM800
  • Kursus: RM100/jam @ RM600/hari (1-5 orang)

E-mail: shahrulnizam.com @ gmail.com

No WhatsApp (sahaja): +6 011-2167 3125 (Pn. Atiqah)

wasap.my/601121673125

Waktu operasi: 8.00 am – 7.00 pm (Isnin – Sabtu)

125 Responses to “Tentang Saya”

  1. fatin nazua says:

    bole tak suggest kat saya projek yang bole saya guna untuk membuat solar ventilation

  2. Aily says:

    Assalam encik. Saye nk tnya , ada tak cadangan bagi projek saye yg brtajuk . embedded system dicampur communicative device ?

  3. MARCOS says:

    HELLO,
    I WANT TO MAKE A COMMUNICATION BETWEEN THE PIC AND FREQUENCY INVERTER, THROUGH THE MODBUS RTU PROTOCOL, YOU HAVE NO CODE THAT CAN ASSIST ME IN THE IMPLEMENTATION OF THE CODE.

  4. Hariz Fakhri says:

    salam…sy mmg minat projek ini
    http://projekelektronik4u.blogspot.com/2012/10/simple-mini-super-smart-dustbin.html
    blh x klau sy nak detail2 ttg projek ni??

  5. Norkhairi Ahmad says:

    Dear Sir,

    The organizing committee of ‘Korea-Malaysia Industry Day” to be held in conjunction with the 11th International Conference on Ubiquitous Robots & Ambient Intelligence (URAI) 2014 which is jointly organized by Korea Robotics Society (KROS), Universiti Kuala Lumpur and MyRAig would like to invite potential Malaysian companies in the areas of robotics, automation and artificial intelligence to participate in this special one day event.

    This Industry Day will serve as a strategic avenue for business and industrial collaborations and networking as it brings together Korean industry agency like MOTIE and industrial robotics associations like KIRIA and KROS to meet up with their Malaysian counterparts here.

    The details of the Korea-Malaysia Industry Day are as follows;

    Date : 13 November 2014 (Thursday)
    Venue : Maple Room, Double Tree Hotel by Hilton, Jalan Tun Razak, K.Lumpur
    Time: 9.00am till 6.00pm
    Itinerary: (Talk/Q&A/Forum Style/Business Matching & Discussion for Malaysian and Korean
    Companies / 2 new Korean Robots Demo) plus luncheon
    Expected Participants: Government Agency Officials Korea &Malaysia, Industry Association Officials,
    Korea & Malaysian companies representatives
    (6 Korean companies have confirmed attendance up till last week)
    Fees : RM 250 per representative -Malaysian companies (places limited to 25 Companies)
    • Deadline for payment and registration : 12 November 2014

    Please find attached with this mail are the PDF information on the Industry Day and the brochure plus reply form and payment information. We as the organizers of URAI 2014 and the Korea Malaysia Industry Day look forward to your strong presence and participation in this event. If there is any further inquiry on this matter, I can be reached via my mobile number and my emails as stated below.

    Thank you.

    Regards;

    NORKHAIRI BIN AHMAD
    URAI 2014 Chair for Industry Day

    Head of International Partnership Unit
    International, Industrial and Institutional Partnership Section,
    UniKL Malaysia France Institute

    DL : 603-89132864 HP :6 013-2152522 F: 603-89201011
    Email: norkhairi@unikl.edu.my and norkhairi73@gmail.com

  6. Assalam tuan, saya nak tanya sesuatu. Sekarang saya tinggal 20% nak siap projek akhir saya.Sya buat Angsana Mall Ipoh parking mobile apps.Mobile apps dah siap.sekarang tinggal nak connect sensor di palang-palang parking mall dan terus connect ke db(mysql) . Macam mana kita nak connect sensor ke pc dan kena guna sensor jenis apa.Terima kasih tuan

  7. fadzil sulaiman says:

    salam enck shrul saya berminat di dalam bidang electronik , sekarag saya sedang memebuat suatu prjok saya sendiri , saya ingin minta bantuan encik sahrul untk mengselsaikan masalah saya boleh x bantu , saya sedang memebuat earth resisivty meter , boleh x sikiranya x keberatan membantu.

  8. din says:

    bleh kongsi skit web mana bleh cari info ni…

  9. din pnjng says:

    saya berminat nak beli buku projek2… nak blajaq sama dr situ…mcm mana nak dapat kan buku2 projek dan brapa harga…

    din pnjng.

  10. NURLIANA BINTI MOHD POOAD says:

    salam…sy nk tye kn pendapat…sbb sy xbrpe nk phm sgt programming PIC.so, sy ye projek CAR CRASH WARNING SYSTEM. so leh xbantu sy

Leave a Reply

What is 10 + 7 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)