November 6th, 2010  Posted at   Lesson PIC
, arrow   |   20 Commentsarrow

I2C adalah singkatan bagi Inter-Integrated Circuit. I2C menggunakan Master Synchronous Serial Port (MSSP) Module. Address yang terlibat dalam operasi I2C adalah SSPCON, SSPCON2, SSPSTAT, SSPBUF, SSPSR dan SSPAD.

Read more… »

October 29th, 2010  Posted at   Peribadi
arrow   |   1 Commentarrow

Bersempena dengan hari ulangtahun Cytron yang ke-6, Cytron Technologies mengadakan Crazy Sale dimana  kebanyakan produk mendapat diskaun sebanyak 50%. Cytron Go Crazy Sale ini hanya untuk pembelian secara online dalam masa 24jam sahaja iaitu pada 29 Oktober 2010.

Read more… »

October 20th, 2010  Posted at   Project PIC

Read more… »

October 19th, 2010  Posted at   Umum
arrow   |   9 Commentsarrow

SPWM adalah signal seperti PWM, cuma bezanya adalah signal reference untuk menghasilkan SPWM. Jika PWM menggunakan signal reference yang constant, akan menghasilkan frekuensi dan duty cycle yang tetap setiap masa. Berbeza dengan SPWM yang menggunakan reference sinusoidal, menghasilkan duty cycle yang berubah-ubah. Cara menghasilkannya adalah seperti di bawah dengan membandingkan triangle wave dan sinusoidal wave.

Read more… »

September 23rd, 2010  Posted at   Peribadi
arrow   |   5 Commentsarrow

Bulan ni bulan September kan, ada hari special. Dah jadi pelanggan Cytron Technologies, hari ini dapat birthday voucher. Di bawah ni adalah kandungan e-mail tersebut. Birthday terpaksa di tutup sebab rahsia daa dan Voucher Key pun kena tutup nanti korang curi nombor tu, hehe.

Read more… »