October 29th, 2010  Posted at   Peribadi
arrow   |   1 Commentarrow

Bersempena dengan hari ulangtahun Cytron yang ke-6, Cytron Technologies mengadakan Crazy Sale dimana  kebanyakan produk mendapat diskaun sebanyak 50%. Cytron Go Crazy Sale ini hanya untuk pembelian secara online dalam masa 24jam sahaja iaitu pada 29 Oktober 2010.

Read more… »

October 20th, 2010  Posted at   Project PIC

Read more… »

October 19th, 2010  Posted at   Umum
arrow   |   9 Commentsarrow

SPWM adalah signal seperti PWM, cuma bezanya adalah signal reference untuk menghasilkan SPWM. Jika PWM menggunakan signal reference yang constant, akan menghasilkan frekuensi dan duty cycle yang tetap setiap masa. Berbeza dengan SPWM yang menggunakan reference sinusoidal, menghasilkan duty cycle yang berubah-ubah. Cara menghasilkannya adalah seperti di bawah dengan membandingkan triangle wave dan sinusoidal wave.

Read more… »

September 23rd, 2010  Posted at   Peribadi
arrow   |   5 Commentsarrow

Bulan ni bulan September kan, ada hari special. Dah jadi pelanggan Cytron Technologies, hari ini dapat birthday voucher. Di bawah ni adalah kandungan e-mail tersebut. Birthday terpaksa di tutup sebab rahsia daa dan Voucher Key pun kena tutup nanti korang curi nombor tu, hehe.

Read more… »

September 20th, 2010  Posted at   Pengetahuan Am
arrow   |   20 Commentsarrow

PLC adalah singkatan bagi Programmable Logic Controller. PLC adalah digital computer yang digunakan untuk melakukan automation seperti kawalan mesin di kilang dan industri. PLC diperkenalkan pada 1960-an. Sebelum PLC di cipta, kawalan, turutan dan logik menggunakan ratusan ataupun ribuan relay dan timer.

Read more… »