PIC Lesson: Set Phone Number
Program PIC untuk set phone number bagi membolehkan pengguna memasukkan nombor telefon misalnya dalam projek-projek GSM. Kebanyakan programmer hanya memasukkan nombor telefon di dalam programming dan untuk mengubahnya perlu menukar di dalam programming dan mendownload semula ke dalam PIC. Lesson set phone number ini membolehkan pengguna memasukkan nombor telefon melalui push button dan nombornya di simpan di dalam EEPROM.
Berikut adalah videonya.
PIC Source Code
Sertai Telegram Group bagi dapatkan source code
Salam,
saya nak bertanya, bolehkah kita mengunakan adruino untuk set no. telefon seperti program ini?
w/salam, boleh.
kalau untuk arduino, kita kne gunakan eeprom jugak ke? boleh ke kalau nak gunakan AT command. sbb saya tgh cuba nk buat program yg macam encik buat temperature gsm tapi mengunakan arduino mega.
Guna dua2, EEPROM dan AT Command.
ok, terima kasih encik.
Hi,
can i know where can i find the facebook group?
Adrin, you can ask at fb group Microcontroller Arena.
Hi,
Im a newbie to C programming language,
i need help on create a programme for rotation counter.
**note that the rotation counter is decrement count. can anyone here willing to help me write the programme?
I really appreciate your help, thank you.
Adrian, you can ask this into forum or facebook group. So, more people will read your message. I’m alone not able to help because I’m spend time to learning something more.
salam…mcm mana awk smbg DC connector 3 pin tu ke PCB tu ye…sy nak smbung tp kakinya lebar n x muat ke lubang PCB tu?? ade kaedah x??
ws, mtaufiq23. Drill je lubang bagi sama dgn kaki2 DC socket tu.
salam.
nice..mohon untuk kongsi.
ws, wan. Dialukan untuk kongsi.