PIC Project: GSM GPS Tracker

August 30th, 2014  Posted at   Project PIC

GSM GPS Tracker

GSM GPS Tracker adalah projek yang memantau kedudukan latitude dan longitude.┬áKedudukan tracker ini boleh diperolehi dengan menghantar SMS ‘LOCATION’ atau ‘location’ ke nombor simkad yang telah dimasukkan di sini. SMS format nya tidak case sensitive bermakna boleh menaip dalam huruf besar ataupun huruf kecil.

Skematiknya adalah seperti berikut.

Schematic GSM GPS Tracker

Harga projek PIC GSM GPS Tracker adalah RM740 tidak termasuk bantuan teknikal. Di bawah adalah cara projek ini berfungsi.

16 Responses to “PIC Project: GSM GPS Tracker”

  1. Abral says:

    Assalamualaikum Encik saya buat project Yang Sama tapi gpsneo 6 Dan GSM 900a saya ada masalah kat coding dia encik boleh tolong cek tak coding dia

  2. sarvaessh says:

    encik nak tanya projek ini guna barang apa list dia

  3. Siti Juana says:

    Assalamualaikum. Sim card yg di dalam board tu tak kisah apa apa jenis sim card ke? Kalau sim card yg biasa kita guna yang beli di luar boleh ke?

  4. amir says:

    ade terima tempahan projek macam ni tapi gune arduino ?

  5. Syaifullah says:

    project ni just guna software utk pic je atau ada guna software lain? Harga source code utk project ni brp?

  6. mat says:

    boleh saya tahu total harga projek ni ?
    dan system digunakan

  7. tarmizi says:

    assalamualaikum .

    alat ni boleh send GPS reading thru internet tak ,guna data packet ..kalau boleh saya berminat.,.

  8. Mohd Khairi says:

    Boleh saya tahu harga code programming utk projek ni?

Leave a Reply

What is 6 + 5 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)