PIC Project: GSM Mailbox

March 14th, 2012  Posted at   Project PIC
, arrow   |   26 Commentsarrow

GSM Mailbox

GSM Mailbox adalah untuk memberitahu pemilik pos surat melalui SMS misalnya peti surat-peti surat di apartment atau flat. Limit switch diletakkan pada setiap peti surat sebagai sensor. Apabila surat di masukkan akan menyentuh limit switch. Program akan menghantar SMS kepada pemilik peti surat yang mana surat dimasukkan setiap 60 saat. Masa 60 saat ini diperlukan bagi mengelakkan beberapa surat dimasukkan dalam selang masa yang singkat.

Skematiknya adalah seperti berikut.

Schematic GSM Mailbox

Di bawah adalah cara GSM Mailbox berfungsi.

Anda mungkin belum baca post ini

26 komen untuk PIC Project: GSM Mailbox

Pages: [3] 2 1 » Show All

  1. 26. Komen dari joe pada 10:12 PM, 7th October 2014

    source code berapa boss caj?

  2. 25. Komen dari Shahrul pada 8:10 AM, 27th December 2013

    zul, saya sudah reply e-mail.

  3. 24. Komen dari zul pada 11:48 PM, 26th December 2013

    saya nak segala maklumat litar dan software ap..? harga boleh runding :)

  4. 23. Komen dari syasha liza pada 1:39 PM, 28th August 2013

    saya nak tanya,,macam mana nk dapatkan source code untuk projek ni? software apa yang digunakan..?

  5. 22. Komen dari Shahrul pada 6:35 PM, 29th June 2013

    aten, sila e-mail melalui contact form kat Tentang Saya.

  6. 21. Komen dari aten pada 5:18 PM, 29th June 2013

    berminnat. mcm ne nak contact?

Pages: [3] 2 1 » Show All

Dah baca, tinggalkan komen anda disini

What is 5 + 5 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)