PIC Project: LED Running Light

October 20th, 2010  Posted at   Project PIC

LED Running Light mempunyai 24 LED, 1 push button dan 1 variable resistor. LED Running Light boleh diprogram dengan pelbagai jenis nyalaan, apa saja projek-projek berkaitan seperti LED blinking, Knight Rider ataupun Traffic Light.

Skematiknya adalah seperti berikut.

PCB komponen layout nya adalah seperti berikut.

Harga projek LED Running Light adalah RM120 tidak termasuk bantuan teknikal. Di bawah adalah cara projek ini berfungsi.

PIC Source Code

41 Responses to “PIC Project: LED Running Light”

  1. fatin nazua says:

    macam mana cara nya kalau saya nak beli pengaturcaraan untk projek led running light ni?

  2. alip says:

    pnjangnye coding.. npe x shifting bit je

  3. samantha says:

    hex fail ?

  4. aca says:

    assalamualaikum, boleh tak kalau saya nak kan semua maklumat tentang LED ni?
    terima kasih

Leave a Reply

What is 14 + 15 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)