VB Lesson: Message Box & Button

December 23rd, 2010  Posted at   Lesson VB

Message Box bertujuan untuk memaparkan mesej popup. Button bertujuan untuk membuat aksi apabila butang di tekan.

Apabila butang “Click Here” di tekan, akan keluar mesej popup seperti di bawah.

Video

VB Source Code

2 Responses to “VB Lesson: Message Box & Button”

  1. luqman hakim says:

    assalamualaikum…bro..kte ade minat yg same..so bole x kte exchange info..mksd aku, buat ushesame antara web page ko ngn aku..hahaha..poyo je ayat..aku tngok web ko bnyak cite mcm mne nak program..yg psal VB tu aku ade better idea..aku dah tau nak link kn VB ngn PIC..so ade yg aku tau lbih, ade yg ko tau lbh..tp ko lg bnyk tau psal electronic..aku pun bru nak knal je FPGA.. so ntuk mmantapkn lg website msing2..ape kate kite berushe same..haha..ushesame mcm mne mksd aku, nnt kte bncng kn..

Leave a Reply

What is 10 + 12 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)