VB Lesson: Message Box & Button

Message Box bertujuan untuk memaparkan mesej popup. Button bertujuan untuk membuat aksi apabila butang di tekan.

Apabila butang “Click Here” di tekan, akan keluar mesej popup seperti di bawah.

Video

VB Source Code

2 Replies to “VB Lesson: Message Box & Button”

  1. assalamualaikum…bro..kte ade minat yg same..so bole x kte exchange info..mksd aku, buat ushesame antara web page ko ngn aku..hahaha..poyo je ayat..aku tngok web ko bnyak cite mcm mne nak program..yg psal VB tu aku ade better idea..aku dah tau nak link kn VB ngn PIC..so ade yg aku tau lbih, ade yg ko tau lbh..tp ko lg bnyk tau psal electronic..aku pun bru nak knal je FPGA.. so ntuk mmantapkn lg website msing2..ape kate kite berushe same..haha..ushesame mcm mne mksd aku, nnt kte bncng kn..

Leave a Reply to Shahrul Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.